Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι «ουρές» για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου ενώ θα προχωρήσουν οι συμψηφισμοί φόρου για περίπου 20.000 ιδιοκτήτες που διόρθωσαν τις δηλώσεις Covid για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020. Παράλληλα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή για τα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Τον Μάρτιο θα γίνουν οι πληρωμές για τα ενοίκια του Ιανουαρίου. Τέλος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν τον Απρίλιο για τα κουρεμένα ενοίκια του Φεβρουαρίου και τον Μάιο για τα μισθώματα του Μαρτίου.

Στην νέα δυνατότητα της πλατφόρμας Covid αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Open και στην εκπομπή “Τώρα οτι συμβαίνει” προαναγγέλλοντας οτι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα “κουρέματα” που έγιναν στα ενοίκια τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα πληρωθούν επίσης αι όσες αποζημιώσεις έχουν απομείνει για τον περασμένο Νοέμβριο (εκκρεμούν κάποιες διευκρινίσεις για 20.000 Iban δικαιούχων )

Ιανουάριος: Τι ισχύει για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, κούρεμα ενοικίων και αποζημιώσεις για τον περασμένο Ιανουαρίου δικαιούνται οι εξής:

1.Κλειστές επιχειρήσεις: Απαλλάχθηκαν πλήρως από την καταβολή ενοικίου:

– Επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α)
– Επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).
– Τα γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις του αθλητισμού.
– Επιχειρήσεις του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα.

Το λιανεμπόριο

2. Πληττόμενες επιχειρήσεις που ήταν ανοιχτές: Το ενοίκιο του Ιανουαρίου ήταν μειωμένο κατά 40%.

3. Εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας: Οι εργαζόμενοι σε αναστολή δικαιούνται και το μείωση κατά 40% του ενοικίου που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

4. Ιδιοκτήτες ακινήτων – ιδιώτες: Οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν ενοίκια τον Μάρτιο θα αποζημιωθούν από το κράτος για το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου ενοικίου.
Οσοι εισπράξουν «κουρεμένα» ενοίκια κατά 40% θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί. .

5. Εταιρείες που εκμισθώνουν ακίνητα: Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο θα αποζημιωθούν από το κράτος, στο 60% του αρχικού μισθώματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.