Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, παρουσία κληρικών και δεκάδων ευλαβών πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανάμνησης της πρώτης και δευτέρας ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού μέσα σε κλίμα κατανύξεως και βαθειάς συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Μοναχική Κουρά του δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής κ. Βασιλείου – Χρήστου Περγάρη εκ Καματερού Αττικής.

Ο νεόκουρος μοναχός έλαβε το όνομα Σεραφείμ, προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και θα ανήκει από τούδε και στο εξής στην αδελφότητα της εν λόγω ιστορικής Ιεράς Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Σεραφείμ και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό, προέτρεψε δε τον νέο μοναχό να ζει με ταπείνωση και πνευματικότητα βιώνοντας την Αγγελική Πολιτεία.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας δόθηκε προς όλους μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας διάβασε στον νέο αδελφό της Ιεράς Μονής της «ευχή του αποκουκουλίσαι» ευχόμενος καλή Διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.