Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Το πρωί της Τρίτης 13ης Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι της Αγίας Πεντηκοστής του Πατριαρχείου η εις μοναχόν κουρά του δοκίμου και αποφοίτου της Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών Παναγιώτου Ξενάκη.

Όπως μας ενημερώνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Τον δόκιμον Παναγιώτην έκειρεν ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ενώπιον Αγιοταφιτών Πατέρων και μετωνόμασεν εις Πατρίκιον. Ο Άγιος Πατρίκιος ήτο Ιερομάρτυς Επίσκοπος Προύσης.

Μετά την κουράν ο Μακαριώτατος ενουθέτησε τον καρέντα, λέγων αυτώ ότι εκλήθη να ενταχθή εις το τάγμα των Σπουδαίων της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία εξετίμησε το ήθος αυτού εις την Σχολήν και την διακονίαν αυτού εις τα διακονήματα, τα οποία ανετέθησαν εις αυτόν και ότι αποτελεί τιμήν δι’ αυτόν να υπηρετή εις τα Πανάγια Προσκυνήματα, το Πατριαρχείον και την Αγιοταφιτικήν Αδελφότητα, η αποστολή των οποίων είναι η ομολογία του Χριστού εις την Αγίαν Γην και η διακονία του λαού του Θεού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.