Μετά από ευδόκιμο δοκιμασία έξι και πλέον μηνών στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά την διάρκεια αγρυπνίας, στις 13 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. στο Καθολικό της Μονής, εκάρη μικρόσχημος μοναχός, κατά την εκκλησιαστική τάξη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο εξ Αιγύπτου ορμώμενος Παΐσιος Σαλάμα, με την συγκατάθεση της Α.Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου.

Τον νέο μοναχό, ο οποίος κατά την κουρά έλαβε το όνομα Βενέδικτος, προσήγαγον ο πνευματικός του πατέρας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, Ηγούμενος της εν Παλαιώ Καΐρω Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου, και ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, Αρχιμανδρίτης Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος με πολλή συγκίνηση σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε ότι η κουρά του νεαρού γόνου της Νειλοχώρας της Αιγύπτου έρχεται για μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσει τον σεβασμό και την αφοσίωση του Ποιμενάρχου μας στο πρόσωπο του Προκαθημένου του παλαιφάτου Δευερόθρονου Πατριαρχείου αλλά και την ολόθυμη διάθεση στήριξης του ανα την Αφρική επιτελουμένου θαυμασίου ιεραποστολικού έργου του, ενίοτε κάτω από πολλές δυσκολίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.