Την Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρικά εόρτασε κι εφέτος η Ιστορική Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Το απόγευμα της Τρίτης, 2ας Νοεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής,τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συμπροσευξαμένου του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στο τέλος του οποίου τελέσθηκε η εις Μικρόσχημο Μοναχό Κουρά του εκ Κορίνθου ορμώμενου και απόφοιτου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, δόκιμου Μοναχού της ως άνω Ι. Μονής κ. Γεωργίου Λάμπου, ο οποίος έλαβετο Μοναχικό όνομα Γεράσιμος.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο και στην Ανακομιδή του Ιερού Του Λειψάνου και απευθυνόμενος στοννεόκουρο Αδελφό της Ι. Μονής π. Γεράσιμο ομίλησε και περί του ΚορινθίουΑγίου Γερασίμου, του Οποίου το όνομα εις το εξής θα φέρει. Επεξήγησε την ετυμολογία του ονόματος Γεράσιμος, που προέρχεται από το «γέρας», δηλαδή το βραβείο, το έπαθλο και ευχήθηκε στον νεόκουρο μοναχό να έχει την ευλογίατου Αγίου Γερασίμου αλλά και του Προστάτου της Ι. Μονής της μετανοίας τουΑγίου Γεωργίου. Ευχήθηκε ακόμα η ζωή του να είναι γεμάτη από πνευματικέςχαρές, να έχει τον γλυκασμό του Αγίου Πνεύματος και να αποκτήσει τις αρετέςτων Αγίων ευαρεστώντας Θεό και ανθρώπους. Την επομένη ημέρα Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός όρθρος και στην συνέχεια η Θ. Λειτουργία υπό του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από τον Ηγουμενεύοντα της Ι. Μονής Πανοσ.Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Πριν την απαγγελία του Αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χειροθέτησε Αναγνώστες τους υποψηφίους Κληρικούς, τον Μοναχό π. Γεράσιμο Λάμπο, ο οποίος πρόκειται να Χειροτονηθεί Διάκονος την προσεχή Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ.Παύλου Κορίνθου, τον κ. Χρήστο Χίλια, του οποίου η Χειροτονία θα λάβειχώρα την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και τον κ.Χριστόφορο Ευθυμίου, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του ΠανεπιστημίουΑθηνών, ο οποίος, μετά την περάτωση των σπουδών και των Στρατιωτικών τουυποχρεώσεων επιθυμεί να Ιερωθεί. Παράλληλα ομίλησε προς τους πιστούςτονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, μέσα στην Εκκλησία ταπάντα τελούνται «εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν» (Α΄ Κορ. ιδ΄,40), προκειμένουστην συνέχεια να αναφερθεί στους βαθμούς της Ιερωσύνης επισημαίνονταςότι, για να γίνει κάποιος Διάκονος, επιβάλλεται να λάβει πρώτα άλλααξιώματα-χαρίσματα, όπως αυτό του Αναγνώστη, που θεωρείται βαθμός κατώτερης Ιερωσύνης και που επιτρέπει σ’ αυτόν, που τον κατέχει, νααναγινώσκει επ᾿ Εκκλησίαις τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να δίδει σε όλους υγεία και φώτιση, ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά μαζί και την επόμενη χρονιά στις Πανηγύρεις Του αλλά και διαπρεσβειών Του να συνεχίσουμε και πάλι την προσκυνηματική παράδοση της Ι.Μητροπόλεως μας που θέλει δύο φορές τον χρόνο να παρεπιδημούμε, ωςπροσκυνητές, στους Αγίους Τόπους και στον Τάφο του Αγίου στην Λύδδα της Παλαιστίνης. Η Πανήγυρη ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Μοναστηριακό κέρασμαστο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.