Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε το απόγευμα της 6ης Ιουλίου 219, στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Περάμου, η μοναχική κουρά του Γρηγορίου Βαχαρέλη, ο οποίος και έλαβε το όνομα Νεόφυτος.

Της ακολουθίας προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής της Αγίας Κυριακής τελεσθείσης υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Παλλαδίου. Εν συνεχεία ετελέσθη η ακολουθία της μοναχικής Κουράς, της οποίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως, εν μέσω ευσεβούς εκκλησιάσματος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απηύθυνε λόγους μεστούς πνευματικών νουθεσιών προς τον νεοκαρέντα μοναχό, ευχόμενος πατρικώς, όπως η Χάρις του Κυρίου επισκιάζει τον νέον αδελφό Νεόφυτο. Επίσης στην ομιλία του διευκρίνισε και το νέο όνομα του αδελφού κάνοντας αναφορά στην σπουδαία εκκλησιαστική μορφή του Οικουμενικού Πατριάρχου Νεοφύτου Η΄ ο οποίος διετέλεσε επί μια πενταετία επίσκοπος της πάλε ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αλεκτοροπόλεως (1867-1872) τονίζοντας το ήπιο του χαρακτήρος του.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, εορτή της Αγίας Κυριακής, ο Μοναχός Νεόφυτος θα λάβει από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Μεσορόπης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.