Κουρά Μοναχού τελέσθηκε από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπουένος Άιρες και Νότιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Τσέτινιε στο Μαυροβούνιο, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για το Πατριαρχείο Σερβίας (1 Ιανουαρίου / 14 Ιανουαρίου). Ο νέος μοναχός, κολομβιανός στην καταγωγή με το κοσμικό όνομα Rodrigo Juhum Truhil Theophilus, πήρε το όνομα Αμφιλόχιος προς τιμήν του Αγίου Αμφιλοχίου του Ικονίου.

«Η επιλογή του ονόματος ήταν επιθυμία του αδελφού μας, πρώην Θεόφιλου, τώρα Αμφιλόχιου, επειδή όπως και για πολλούς από εμάς, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος ήταν πνευματικός του πατέρας και είχε το όνομα του Αγίου Αμφιλοχίου του Τσέτινιε» σημείωσε ο Πανιερώτατος κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη στο νότιο ημισφαίριο που οδήγησε τον Κολομβιανό μέχρι το Τσέτινιε ενώ ευχήθηκε ο νέος μοναχός να τιμήσει το όνομα του Αγίου Αμφιλοχίου στην Κολομβία και να ζήσει μια ζωή χωρίς να ξεχνάει το βίο του Αγίου αλλά και αυτόν του πνευματικού του πατέρα μακαριστού Μητροπολίτου Αμφιλοχίου.

«Οι αληθινοί Χριστιανοί πρέπει να αγαπούν όλο τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται για κοσμικό γεγονός αλλά για την ενότητα στην Εκκλησία του Θεού» τόνισε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.