Κλείνει σήμερα η συμφωνία του μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του επίμαχου οικοπέδου έναντι του Μετοχίου στην Έγκωμη. Η συμφωνία θα σφραγιστεί με τις υπογραφές του Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος φτάνει αυθημερόν στην Κύπρο προερχόμενος από το Ισραήλ.

Ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Μετόχιο Κύκκου στις 12 το μεσημέρι όπου πιθανόν χωρίς την παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών, θα υπογράψει μαζί με τον πανιερότατο, τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν περί τα τέλη Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα, για τη συμφωνία, ο μητροπολίτης έθεσε μόνο έναν όρο. «Οπωσδήποτε να ανεγερθεί το μέγαρο της πρεσβείας και όχι οποιαδήποτε άλλη επένδυση ή πώληση σε οποιονδήποτε άλλο». Μάλιστα, ο Κύκκου Νικηφόρος, είχε προσθέσει ότι «εάν δεν προσκρούομε στις ευαισθησίες της μητρός-πατρίδος, η Ιερά Μονή Κύκκου θα έρθει αρωγός στο όλο έργο με το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Για την αίσια κατάληξη στο θέμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει τις δημόσιες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη του προς τον πανιερότατο.

από ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.