Τα προβλήματα στην παραγωγή και η διένεξη με τις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν για την φαρμακοβιομηχανία καθώς σάλος έχει προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που παρουσίασαν αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, ορισμένα εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα κράτη-μέλη να αποσύρουν το εμβόλιό της με αριθμό παρτίδας ABV5300.

Η AstraZeneca θα παραδώσει λιγότερο από το μισό του συμφωνημένου αριθμού δόσεων του εμβολίου της κατά του Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg ενώ παράλληλα μείωσε και άλλο την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου ρίχνοντας στα 30 εκατ. τις δόσεις που θα τελικά θα έχει έτοιμες, σύμφωνα με το Reuters.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τις δόσεις που ήταν προγραμματισμένες να παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο στην ΕΕ παρά τις προσπάθειες της εταιρείας για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, η παραγωγή τους «σκοντάφτει» συνεχώς.

Ο φαρμακευτικός γίγαντας θα παραδώσει περίπου 76 εκατ. από τις προγραμματισμένες 180 εκατ. δόσεις στο μπλοκ κατά την περίοδο των τριών μηνών έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία παράδοσης για ένα κράτος μέλος που επικαλείται το Bloomberg.

Η εκτίμηση προέκυψε ανάγοντας τους αριθμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση τη μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διανομή προμηθειών.

Η AstraZeneca είχε προειδοποιήσει για το «έλλειμμα» τον περασμένο μήνα καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με τις μονάδες παραγωγής της ΕΕ αλλά είχε δηλώσει ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της παραγωγής.

Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν ξεπεραστεί ενώ παράλληλα αυξάνεται ο προστατευτισμός των κρατών, σχολίασε άτομο του χώρου στο πρακτορείο.

«Ανακαλύψαμε ότι 75 εκατ. δόσεις που περιμέναμε το δεύτερο τρίμηνο οι οποίες έπρεπε να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και σε κάποιο βαθμό από την Ινδία», δήλωσε ο συντονιστής εμβολίων της Σουηδίας, Ρίτσαρντ Μπεργκστορμ, σε συνέντευξή του στο TV4, ότι όπως τους ενημέρωσε ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να παραδώσει αυτές τις δόσεις «καθώς υπάρχουν μπλόκα στις εξαγωγές από τις ΗΠΑ και την Ινδία και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στις εξαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.