Στην πρώτη του ανάρτηση στο Facebook, μετά τις καταγγελίες που έκαναν ο Ερρίκος Μηλιάρης, ο Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος, ο Κώστας Ζάπας έγραψε, μεταξύ άλλων, πως οι σκηνοθέτες «δεν απαγορεύεται» να ζητήσουν γυμνό «όταν ορίζεται από το καλλιτεχνικό έργο. Και στις οντισιόν.»

Κώστας Ζάπας σκηνοθέτης: Απαγορευση κυκλοφοριας κοκκινες περιοχες- CLICK INSIDE- «Δεν απαγορεύεται η ελευθερία της έκφρασης. Είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Μπορείς να ζητήσεις κάτι από κάποιον. Μπορεί ο άλλος να το αρνηθεί.

Δεν επιβάλλεται στον καλλιτέχνη πως θα πραγματοποιήσει το έργο του. Συμφωνείς ή διαφωνείς. Φανταστείτε τον Παζολίνι να απολογείται γιατί ζήτησε γυμνό για το SALO.

Ή τον Λαρς φον Τριερ για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ με την περιβόητη σκηνή ομαδικού σεξ» γράφει ο σκηνοθέτης, υποστηρίζοντας πως δεν άσκησε ποτέ πίεση και «κάθε ηθοποιός είναι σε θέση να αποφασίσει που θέλει να συμμετέχει και που όχι.»

Υπενθυμίζεται πως στη δική του ανάρτηση, ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης περιέγραψε περιστάσεις στις οποίες ο σκηνοθέτης – κατά τα λεγόμενά του – του ζητούσε να γδυθεί, να αυνανιστεί και να προβεί σε σεξουαλικές κινήσεις πάνω στο σκηνοθέτη για μία ταινία που όπως λέει δεν είχε καμία σεξουαλική σκηνή.

Στη συνέχεια οι δύο συνάδελφοί, Χ.Τζωρζάκης και Γ.Νιάρρος δήλωσαν δημοσίως πως είχαν αντίστοιχες εμπειρίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.