Στο στόχαστρο βρέθηκε για ακόμη μια φορά Ορθόδοξος ναός στο Κόσοβο. Αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στο χωριό Σρεντσκά κοντά στη Πριζρένη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της σερβικής κυβέρνησης ανέφερε ότι εκτός από τη βεβήλωση στο εσωτερικό του ναού, βρέθηκαν κυνηγητικά φυσίγγια στο καμπαναριό γεγονός που μαρτυρεί και τις φθορές που υπέστη ο τρούλος του ναού.

Οι σέρβοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πως πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια εκφοβισμού και καταπίεσης, με τη σερβική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως οι συχνές επιθέσεις και λεηλασίες εκκλησιών και περιουσιακών στοιχείων του Σερβικού πληθυσμού δηλώνουν πως η ασφάλεια είναι μετέωρη.

«Μόνο η ίδια στάση απέναντι στα εγκλήματα, τις ληστείες και τους βανδαλισμούς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνικότητα και η θρησκεία εκείνων που διέπραξαν αυτές τις πράξεις, θα ανοίξει το δρόμο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ειρηνικής συμβίωσης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια«

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.