Μέσα σε κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, το απόγευμα, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από μαθητές των σεμιναρίων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Το θέμα της έκθεσης είναι: «Δύο». Οι συμμετέχοντες προσπαθούν μέσα από τις φωτογραφίες τους να απεικονίσουν από την δική τους οπτική γωνία τον κόσμο τριγύρω και να αποτυπώσουν καταστάσεις που βλέπουν με δυο διαφορετικές οπτικές, μία μέσα από τα μάτια της καθημερινότητας και μία μέσα από το φακό της φωτογραφικής τους μηχανής.

Στην έκθεση συμμετέχουν 36 μαθητές των σεμιναρίων με 72 έργα. Κάθε έργο συνοδεύεται από μικρό κείμενο, το οποίο ερμηνεύει την φωτογραφία και εμβαθύνει στο νόημά της.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, αναφέρθηκε στην τριετή πορεία των σεμιναρίων, στις δράσεις της ενορίας αλλά και στην ιδιαίτερη συμβολή της υπεύθυνης των μαθημάτων Φανής Τουμπουλίδου.

Όπως τόνισε, η μεθοδικότητα, η εφευρετικότητα και το μεράκι της έδωσαν στους μαθητές τις τεχνικές γνώσεις, το κίνητρο και την έμπνευση να δημιουργήσουν μία έκθεση με πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά έργα.

Τέλος τον λόγο πήρε η υπεύθυνη των σεμιναρίων, Φανή Τουμπουλίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της έκθεσης, υποσχέθηκε ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο αποδοτική και δημιουργική.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου, οι βουλευτές του Νομού και πρώην υπουργοί κα Θ. Τζάκρη και κ. Γ. Καρασμάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» και πλήθος κόσμου που θαύμασαν τα έργα των μαθητών. Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο της Έκθεσης.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 – 9:30 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

Κοσμοσυρροή στο πνευματικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την έκθεση φωτογραφίας

Κοσμοσυρροή στο πνευματικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την έκθεση φωτογραφίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.