Μητρόπολη Κυδωνίας

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών η πόλη των Χανίων υπεδέχθη την Παρασκευή το απόγευμα 2 Φεβρουαρίου , ιερό λείψανο εκ του δεξιού ποδός του Αγίου Χαραλάμπους από το Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Παναγίας Πορταΐτισσας στην Κορνοφωλιά Έβρου.

Το Ιερό Λείψανο που το συνόδευαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Ιερεμίας Ιβηρίτης, έφθασε στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης στις 2 μ.μ. όπου αρχικά τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, με τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας, μετά της αδελφότητος και ευσεβών προσκυνητών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η επίσημη Υποδοχή του χαριτοβρύτου Λειψάνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στο πλαίσιο των επιτυχημένων Β’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει εφέτος για δεύτερη φορά η Ενορία Λενταριανών με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και την πρωτοβουλία του ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Πλήθος κόσμου, τοπικών αρχόντων, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, παραδοσιακών κρητικών συλλόγων και αντιπροσωπειών βρίσκονταν στη θερμότατη υποδοχή του Ιερού κειμηλίου της Ορθοδοξίας μας, το οποίο έφτασε στο Ναό στις 4μ.μ. συνοδευόμενο από τους μοτοσικλετιστές (vstorm greek riders), και το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετά στρατιωτικών εμβατηρίων από την μπάντα του πολεμικού ναυτικού.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία και κατόπιν προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Αντιφώνηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων.

Posted by Ευστράτιος Χατζηδάκης on Freitag, 2. Februar 2018

Posted by Ευστράτιος Χατζηδάκης on Freitag, 2. Februar 2018

Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους Κοσμοπλημμύρα στα Χανιά για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.