Την 24η Αυγούστου ε.έ, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετά την επιστροφή του στην Αλεξάνδρεια από το κοπιώδες ιεραποστολικό ταξίδι που πραγματοποίησε στη Κένυα, το πρωί χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, εντός του Πατριαρχείου, επί τη μνήμη του μεγάλου Αγίου, ισαποστόλου και ιερομάρτυρος, Κοσμά του Αιτωλού, θέλοντας να προσευχηθεί και να τιμήσει με τη Θεία Λειτουργία όλους αγωνισάμενους και αγωνιζόμενους Ιεραπόστολους, που αποτέλεσαν και αποτελούν το καύχημα και την ελπίδα της Αφρικανικής Ορθοδοξίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, ο Ουγκαντέζος Ιερομόναχος π. Σίλβεστρος, παρόντων του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου και των Σαββαΐτών π. Φωτίου και π. Ισαάκ.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, κατά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, με συγκίνηση ενθυμήθηκε τη μεγάλη προσφορά στη Κένυα του αείμνηστου π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου, την θυσιαστική αγάπη του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι στο Κογκό και τη μαρτυρική επισφράγιση του έργου του π. Κοσμά Γρηγοριάτη στο Κολουέζι.

Επίσης, δεν λησμόνησε να αναφερθεί στη μεγάλη ευεργεσία που έλαβε κατά τη διακονία του στο Καμερούν από τον Σύλλογο «΄Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» δια του Προέδρου του, κ. Γεωργίου Ασλανίδη, αδελφού του μακαριστού π. Κοσμά.

Ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει στη Βασιλεία Του όλους τους μακαριστούς ιεραποστόλους και ας ευλογεί πλουσιοπάροχα τους εργάτες της Ιεραποστολής, χορηγώντας δύναμη και πρόοδο στη φιλότιμη προσπάθειά τους.

Κοσμάς ο Αιτωλός: Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.