Κως: Με πλήθος κόσμου, από Κω αλλά και την ιδιαίτερη του πατρίδα Μηλιά Πέλλας, κατάνυξη και συγκίνηση η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Περικλή Πουλέντση στον Άγιο Αθανάσιο Πλατανίου Κω.

Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα 30 Απριλίου 2023, εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου αδελφού του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Περικλή Πουλέντση, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Αρχιμανδρίτες π. Αλέξανδρος ο οποίος ήρθε από το Άγιο Όρος για τη χειροτονία, π. Διονύσιος της ενορίας Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας ο π. Αναστάσιος Γιώτης της ενορίας Αγίου Αθανασίου και Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου και ο κατά σάρκα πατέρας του π. Περικλή, π. Αθανάσιος (Ιερατικός Προϊστάμενος για πολλά χρόνια στον ΙΝ Γενέσεως της Θεοτόκου στην Μηλιά Αλμωπίας του νομού Πέλλης με την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηλιώτισσας, τη μεσιτεία της οποίας πάντα επικαλείται ο νέος Ιερεύς).

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του ΙΝ κ. Τρύφωνα Γεωργίου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο κ. Βαγγέλης Μωραϊτης, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Τράμπα Ιρφάν και πάρα πολύς κόσμος που κατέκλυσε εσωτερικά τον ναό έωα και τον έξω αύλειο χώρο (στην συνέχεια κατέφτασαν πατέρες και ενορίτες από άλλες ενορίες αφού τελείωσε η Θεία λειτουργία και παρατέθηκε καφές με πλούσια κεράσματα στην αίθουσα του ιερού ναού).

Κατασυγκινημένος στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Περικλής Πουλέντσης εξέφρασε τις μεγάλες του ευχαριστίες προς τον Παντοδύναμο Θεό και την Παναγία μας που αξιώθηκε να καταστεί υπηρέτης του ιερού λειτουργήματος της Ιερωσύνης αναφερόμενος στον αγώνα του Ιερέα, αλλά και στην αποστολή του.

Επεκτείνοντας αναλυτικά τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πατρική του αγάπη, στοργή, αλλά και το καρδιακό και έμπρακτο ενδιαφέρον του όλο αυτό το διάστημα στον συμπροσευχόμενο επίσης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμία για την αγάπη και τις πολύτιμες συμβουλές του, καθώς επίσης και τους κατά σάρκα γονείς του π. Αθανάσιο και Πρεσβυτέρα Σταυρούλα τις αδελφές του Ευγενία- Ραφαηλία, Αικατερίνη και τον γαμπρό του Γεώργιο, τον Πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. π. Δημήτριο Τζιαφά,τον γέροντα π. Δαμασκηνό και τους πατέρες της Νέας Σκήτης Αγίου Όρους όλους τους παριστάμενους που τον τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξανδρο που ήρθε από τον Αγιο Όρος ειδικά για τη χειροτονία, τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο και τον π. Αναστάσιο Γιώτη που του στάθηκαν με αδελφική αγάπη όλο αυτό το διάστημα καθώς και όλους του πατέρες και αδελφούς, τους συγγενείς και φίλους που ήρθαν από την Πέλλα για την χειροτονία του και όλους τους ενορίτες των ενοριών που υπηρέτησε (ιδιαίτερα των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας και του Αγίου Αθανασίου και Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου που τον αγκάλιασαν και τον καλοδέχτηκαν).

Απευθυνόμενος προς τον νέο, πλέον, Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τόνισε με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή «ότι το ίδιο σώμα που ζήτησε ο Ιωσήφ Αριμαθαίας μετά του Νικοδήμου από τον Πιλάτο για να κηδεύσει στο κενό μνημείο είναι ακριβώς το ίδιο σώμα που θα τεμαχίζει πλέον ως λειτουργός του Υψίστου στο Ιερό θυσιαστήριο. Ενώ το ίδιο πληγωμένο Σώμα αντικρίζουμε και στο πρόσωπο των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», ευχαριστώντας όλους τους παριστάμενους που παρευρέθηκαν για να συμπροσευχηθούν ώστε να καταστεί Άξιος στο έργο του με καρποφόρα και ευλογημένη Ιερωσύνη.

Ο νέος Ιερεύς μετά την απόλυση μοίρασε με την ευλογία του Δεσπότη το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα ενώ μοιράστηκαν ως ευλογία αντίγραφο της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Μηλιώτισσας με μοσχοθυμίαμα από το Άγιο Όρος.

Άξιος π. Περικλή, η Χάρις του Αγίου Θεού και της Παναγίας της Μηλιώτισσας να σε ενδυναμώνουν στο δύσκολο έργο σου, έτη πολλά και ευλογημένα!!!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.