Με ανεκλάλητο χαρά και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και εφέτος σε όλη την Κύπρο, κατεχόμενη και ελεύθερη, η μεγάλη εορτή του Αγίου ενδόξου Πανευφήμου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου. Το όνομα του Αποστόλου Ανδρέα ιδιαίτερα λαοφιλή και σεβάσμιο στους Κυπρίους αφού σχεδόν σε κάθε σπίτι κάποιος φέρει το όνομα και άγει τα ονομαστήρια του την μέρα αυτή. Επίσης το όνομα του Αποστόλου Ανδρέα, συνδέθηκε άμεσα με το γεραρό μοναστήρι του στο ομώνυμο ακρωτήρι στην κατεχόμενη Καρπασία.

Στην μητροπολιτική μας περιφέρεια και συγκεκριμένα στην περιοχή (νησιά) στον Πρωταρά κτίστηκε τα τελευταία χρόνια με δαπαίναις των οικογενειών +Μιχαήλ και Μιλούς Φλοκκά και Ονησιφόρου Καΐκούσης. Ήδη στην παρούσα φάση έχει τοποθετηθεί το τέμπλο (Ιησούς Χριστός ένθρονος- Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα κατεχόμενη Σαλαμίνα), Παναγία ένθρονος-αρχαία εικόνα Παναγίας Αγίας Νάπας που φυλάσσεται στον ομώνυμο ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό), Απόστολος Βαρνάβας ένθρονος από την ομώνυμη Ι. Μονή στην κατεχόμενη Σαλαμίνα), ολόσωμες παραστάσεις Αποστόλων και Ευαγγελιστών από τη βασιλική του Αγίου Βιταλίου στη Ραβέννα της Ιταλίας) και η πλατυτέρα που δεσπόζει στην κόγχη του ιερού βήματος.

Tο διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε ο εσπερινός και η Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων, προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ο οποίος ευχαρίστησε τους μεγάλους δωρητές αλλά και όλους όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την περάτωση του εξωκλησίου το οποίο θα αποτελεί ένα πνευματικό καταφύγιο προσευχής για όλο τον ευσεβή λαό της επαρχίας που ευλαβείται ιδιαίτερως τον μεγάλο Απόστολο της Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.