Τα μέτρα για κάθε άξονα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα είναι στοχευμένα και δεν θα λαμβάνονται οριζόντια όλα μαζί, αλλά κατά περίπτωση και εναλλακτικά μεταξύ πιθανών άλλων.

Πρώτο από όλα τα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, θα είναι η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

«Ακούμε και μετράμε προτάσεις, δεν υπάρχουν αποφάσεις» τόνιζε η ίδια πηγή.

Το μέτρο αυτό πάντως (ή και οποιοδήποτε άλλο) δεν θα ληφθεί οριζόντια. Αλλά θα εφαρμοστεί κλιμακωτά, ανάλογα, σε τρία στάδια, αν και εφόσον χρειαστεί:

1) αν ληφθούν αναγκαστικά μέτρα: π.χ. αν με εντολή της Αρχής ανασταλεί η λειτουργία κλειστών χώρων ψυχαγωγίας, τότε εκεί θα κατευθύνει και τα πρώτα μέτρα στήριξης (π.χ. για παροχή ρευστότητας ή στήριξης στους εργαζομενους τους κ.λπ.)

2) σε επίπεδο κλάδων ή περιοχών που θα κριθεί ότι πλήττονται. Προς το παρόν πάντως, μέσα σε 10 μόλις ημέρες δεν έχουν υπάρξει τέτοια στοιχεία.

3) σε εθνικό Επίπεδο και στο σύνολο της Οικονομίας, αν και εφόσον υπάρξει έξαρση του προβλήματος (π.χ. πανδημία).

«Με περίσκεψη θα επιλεγεί ο χρόνος ενεργοποίησης μέτρων. Δεν θέλουμε κορωνοποίηση οικονομίας. Η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα 1 μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων» τόνισε η ίδια πηγή. Και συμπλήρωνε πως δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το πεδίο των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση κ.λπ.).

ΑΠΌ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.