Να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες εν μέσω κορωνοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Την ανάγκη να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των Προξενικών Αρχών με τους ομογενειακούς συλλόγους και την Εκκλησία, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες με αφορμή τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει σε όλο τον πλανήτη ο κορωνοϊός, επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής 15 Προξενικών Αρχών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ο κ. Βλάσης συζήτησε με τους επικεφαλής των ελληνικών διπλωματικών αρχών τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε περιοχές όπου ζουν πολλοί Έλληνες ομογενείς, ενώ αναζητήθηκαν επιπλέον τρόποι προκειμένου να προαχθεί η αλληλεπίδραση με την Ομογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών που έχουν προβλεφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε πως λίγο αργότερα ο ΥΦΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να του επαναλάβει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προς τον ίδιο προσωπικά, αλλά και να του ευχηθεί ενόψει του Πάσχα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.