Τα μέτρα πρόσληψης της ιταλικής κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού σχολίασε ο Έλληνας καθηγητής του Yale Νικόλας Χρηστάκης.

Ο κ. Χρηστάκης ανέφερε ότι καλά έκανε η ιταλική κυβέρνηση και έκλεισε τα σχολεία τώρα που είναι ακόμα νωρίς, καθώς δεν πρέπει να περιμένει να εξαπλωθεί ο ιός και στους πανεπιστημιακούς και σχολικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας καθηγητής αναφέρει ότι, αν τα σχολεία κλείσουν πριν εμφανιστεί ο ιός σ’ αυτά, τότε οι πιθανότητες να εξαπλωθεί μειώνονται κατά 26% και η εξάπλωσή του καθυστερεί 16 ημέρες.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε η Σλοβενία. Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης εξειδικευμένου νοσοκομείου της Λιουμπλιάνα και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) προχωρά στον εντοπισμό των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.