Δύο ιμάμηδες στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος. Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί.

Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.