ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ : Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού).

Από σήμερα έως και τις 6 Σεπτεμβρίου
Στην περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, προχωρά από σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test).

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανακοινώθηκε η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Φραγμούς και εμπόδια για τους ανεμβολίαστους με χρονικό ορίζοντα επτά μηνών περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο μέτρων δημόσιας υγείας που παρουσίασε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ανασχεθεί η ορμητικότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Η νέα δέσμη περιορισμών, η οποία τίθεται σε εφαρμογή στις 13 Σεπτεμβρίου (παράλληλα με την επάνοδο στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς) με διάρκεια έως τις 31 Μαρτίου 2022, αποσκοπεί στην άσκηση περαιτέρω πίεσης προς τους ανεμβολίαστους, καθώς ακουμπά σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής καθημερινότητας, ευελπιστώντας οι τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες να συναντηθούν με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση το τέταρτο πανδημικό κύμα εξελίσσεται σε «πανδημία για τους ανεμβολίαστους» (καθώς πάνω από το 90% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένοι), έχοντας εκπονήσει έναν οδικό χάρτη σε διαφορετικά «επίπεδα εφαρμογής» μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Την ίδια ώρα, ο στενός κλοιός προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες συνοδεύεται με επιμέρους χαλάρωση στο λιανεμπόριο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν δημόσια υγεία και αγορά τη νέα σεζόν. Η κίνηση, άλλωστε, της κυβέρνησης να οριοθετήσει χρονικά την ισχύ του νέου πλέγματος περιορισμών επιτρέπει μια πιο ευέλικτη στάση απέναντι στις εμπορικές επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να γίνει απτή τις επόμενες ημέρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.