Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 17 ετών πάντως το προηγούμενο 48ωρο δηλώθηκαν 938 νέα κρούσματα σε σύνολο 5070 κρουσμάτων στο σύνολο της επικράτειας. Φαίνεται δηλαδή ότι σχεδόν το 1 στα 5 νέα κρούσματα αφορά σε παιδιά.

Χθες λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων ελέγχων που ανακοινώθηκαν και φυσικά εμπεριείχαν χιλιάδες τεστ που έπρεπε να γίνουν ώστε να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα των self test μαθητών και εκπαιδευτικών, το ποσοστό των θετικών ελέγχων ήταν το χαμηλότερο των τελευταίων εβδομάδων φτάνοντας το 3,74%.

Βέβαια με μέσο όρο ημερήσιων τεστ στα περίπου 53.000 και νέων κρουσμάτων στα 2430, η μέση θετικότητα της εβδομάδας διαμορφώνεται στο 4,6%. Η χθεσινή λοιπόν ημερήσια θετικότητα δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο ότι η επιδημία κινείται με σημαντική τάση υποχώρησης.

Αυτό που θα πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι ότι τα self tests σαν εργαλείο εντοπισμού ασυμπτωματικών κρουσμάτων δείχνει μεν να λειτουργεί αλλά δεν είναι και πανάκεια. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το διήμερο 9 και 10 Μάη, δηλώθηκαν στη σχετική πλατφόρμα τα αποτελέσματα 1.205.269 tests με τα μόλις 16.441 να έχρηζαν επανέλεγχο. Από τον τελευταίο αυτό αριθμό δεν γνωρίζουμε πόσα ήταν θετικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού ήταν 3.197, εκ των οποίων τα 1356 εντοπίστηκαν στην Αττική. Ο υψηλός αυτός αριθμός αποδίδεται στον αυξημένο αριθμό τεστ που ξεπέρασαν τις 85 χιλιάδες. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 732 διασωληνωμένοι ασθενείς και 52 νέοι θάνατοι.

Ο πλέον κρίσιμος δείκτης δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων ο οποίος από τις 20 Απριλίου -όταν σημειώθηκε το υψηλό των 847 ασθενών- σημείωνε μια σταθερή αποκλιμάκωση, τις τελευταίες 4 ημέρες, φαίνεται να έχει κολλήσει στα επίπεδα των 730. Κι αυτό ενώ οι νοσηλείες έχουν υποχωρήσει κάτω από τις 4900. Η υψηλή κάλυψη των μονάδων εντατικής δεν θεωρείται καλό στοιχείο αν σημειωθεί νέα έξαρση της επιδημίας ενόψει των νέων ανοιγμάτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.