Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου παράλληλα εξήγησε τι είναι ο ψηφιακός έλεγχος των βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επαναλειτουργήσουν από αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Όπως είπε, για πρώτη φορά εισάγεται πρόγραμμα στους σταθμούς, η λειτουργία των οποίων στο άμεσο μέλλν, θα μπορεί να ελεγχεί ψηφιακά με την εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής στα κινητά των γονέων.

«Για πρώτη φορά το κράτος θα είναι υπεύθυνο για το τι διδάσκεται στους σταθμούς καθώς μέχρι σήμερα, η Πολιτεία ήταν υπεύθυνη για την προστασία των παιδιών, το κτηριολογικό και το κομμάτι της στελέχωσης. Ωστόσο, οφείλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες ισότητας της ευκαιρίας. Έτσι, για πρώτη φορά θα μπουν προγράμματα που θα διδάκονται επί δίωρο στους παιδικούς σταθμούς. Έχουμε ήδη συστήσει επιτροπή ειδικών από όλο τον κόσμο και ελέγχουμε για το ποια βιβλία, ποια παραμύθια, εικόνες και παιχνίδια είναι αυτά που αυξάνουν τις δεξιότητες των παιδιών», εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

«Επίσης για πρώτη φορά εισάγεται η πρώιμη διάγνωση για να διαπιστωθεί αν τα παιδιά έχουν κάποιες διαταραχές, είτε αυτές προκύπτους από το φάσμα του αυτισμού, είτε από άλλες νευρολογικές παθήσεις, δυσλεξία, ή κινητικές αναπηρίες. Τα παιδιά θα περνάνε από κάποια ειδικά τεστ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ξεκινάει τον Ιανουάριο σε δύο γεωγραφικές περιφέρειες και από 2022 – 2023 θα το έχουμε σε όλη τη χώρα».

«Παράλληλα, εισάγουμε ρυθμιστικό πλαίσιο στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μεγάλο κομμάτι του οποίου βασίζεται σε ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης, καθώς γνωρίζαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν πέντε ημέρες την εβδομάδα στους παιδικούς σταθμούς, παρόλο που υπάρχει οικονομική αποζημίωση από την Πολιτεία για τους ιδιοκτήτες. Τώρα με μια εφαρμογή στο κινητό θα μπορούν οι γονείς να κάνουν ένα ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, έτσι ώστε αυτά τα 110 εκατ. που δίνει η Πολιτεία να πηγαίνουν εκεί που πρέπει», κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι κάτι καινούριο στη διαδικασία των εμβολιασμών, καθώς οποιαδήποτε παρενέργεια μπορεί να είναι σημάδι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά ενάντια στον ιό, κάτι που γνωρίζουν καλά οι επιστήμονες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων, στη Νορβηγία οι παρενέργειες σε γυναίκες φαίνεται πως είναι πιο συχνές σε σύγκριση με τους άντρες ομοεθνείς τους. Πιο συγκεκριμένα. η υπηρεσία έχει λάβει συνολικά 5.635 περιπτώσεις παρενεργειών, από τις οποίες οι 4,684 αφορούν γυναίκες.

Αντίστοιχα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ανέλυσαν στοιχεία από τις πρώτες 13.7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, φτάνοντας στα ίδια αποτελέσματα: σχεδόν το 80% των παρενεργειών, και μάλιστα, σοβαρών, παρουσιάστηκαν σε γυναίκες παρόλο που μόλις το 60% των εμβολιασμένων εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν γυναίκες. Ποια εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες; Μια ερμηνεία είναι πως οι γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες είναι πιο πιθανό να δηλώσουν την οποιαδήποτε παρενέργεια στις υγεινομικές αρχές. Όμως, οι βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα μπορεί να είναι μια πιο σίγουρη απάντηση σε αυτό το γρίφο.

Οι σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων στις γυναίκες

«Αυτή η διαφορά μεταξύ των φύλων είναι απόλυτα σύμφωνη με προηγούμενες αναφορές από άλλα εμβόλια», αναφέρει στους New York Times η μικροβιολόγος και ανοσολόγος Sabra Klein, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg σχετικά με τα αποτελέσματα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι 19 περιπτώσεις που παρουσίσασαν αναφυλαξία από το εμβόλιο της Moderna ήταν γυναίκες. Επιπλέον, τα 44 από τα 47 περιστατικά αναφυλαξίας μετά τον εμβολιασμό από το εμβόλιο της Pfizer ήταν επίσης γυναίκες. Όσον αφορά το εμβόλιο Astrazeneca, τα περισσότερα άτομα που παρουσίασαν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό ήταν γυναίκες κάτω των 60 ετών σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Ωστόσο, η μελέτη των περιστατικών δεν παρείχε τη βάση για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων παραγόντων κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του φύλου ή της ηλικίας, σύμφωνα με τον EMA.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.