Οι ειδικοί ουσιαστικά θέλουν να βομβαρδίσουν τον πληθυσμό με όλες τις διαθέσιμες έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες για τον ιό Covid-19, ώστε ο πληθυσμός να μην κινείται αποπροσανατολισμένος μέσα στο σύστημα υγείας. Γνωρίζουν, για παράδειγμα, πόσο σημαντικό είναι να δίνουν σωςτές κατευθυντήριες για τα συμπτώματα, τον τρόπο διαχείρισης ενός ύποπτου περιστατικού, την αξιολόγηση των στοιχείων που επιτρέπουν να θεωρηθεί ενα κρούσμα ύποπτο κοκ και να επιτρέπουν ουσιαστικά στον πολίτη να κερδίζει χρόνο μέσα στο σύστημα υγείας και να προστατεύει τον εαυτό του.

Οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων μέχρις στιγμής κρουσμάτων, μια διαδικασία απαιτητική και δύσκολη μέσω της οποίας επιχειρείται αν όχι η διακοπή, ο δραστικός περιορισμός της εγχώριας μετάδοσης της λοίμωξης.

Ειναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε “επίπονη” την προσπάθεια της ιχνηλάτησης των επαφών των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν ελεγχθεί περί τα 153 δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους γύρω από τα τέσσερα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα για κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Αττικόν και ΑΧΕΠΑ, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται οσο αυξάνονται τα άτομα στην αλυσίδα μετάδοσης και ανοίγει νέο πεδίο κάθε φορά ιχνηλάτησης γύρω απο το κρούσμα.

Μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού και της λοίμωξης που προκαλεί, δίνουν οι ειδικοί στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε δύο “μέτωπα” επιχειρούν κατά του κορωνοϊού οι επιστημονικές και υγειονομικές δυνάμεις, τις τελευταίες ημέρες, σε εκείνο της έγκυρης ενημέρωσης του πληθυσμού για τον νέο ιό και την προστασία έναντι αυτού καθώς και στο “μέτωπο” της ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στοχεύοντας στον έγκαιρο εντοπισμό των νέων περιστατικών και τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.