Η ίδια η γιατρός υποστήριξε πως ο οργανισμός της, από μικρή ηλικία ακόμη, δεν αναπτύσσει αντισώματα στους εμβολιασμούς. Ωστόσο, ιατρικοί κύκλοι εξηγούν πως επιστημονικά δεν στέκει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός για άτομα με φυσιολογικό ανοσολογικό σύστημα.

Νέο μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή βεβαιώσεων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) έφερε η χθεσινή πρεμιέρα των νέων μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας, καθώς εκτός από τους υγειονομικούς, στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών τέθηκαν και νέες επαγγελματικές ομάδες.

Πληθαίνουν, πάντως, οι περιπτώσεις των πλαστών πιστοποιητικών σε υγειονομικούς, αφού μετά από την πρώτη πολύκροτη περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας, έρχονται στην επιφάνεια και άλλα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καβάλα, το Μεσολόγγι, την Δράμα και την Θεσσαλονίκη, οι οποίες ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα γιατρό που δήλωσε ότι έχει νοσήσει, ωστόσο, βρέθηκε με μηδέν αντισώματα και μία γυναικολόγο που ερευνάται, καθώς δήλωσε πως έχει εμβολιαστεί, ωστόσο, επίσης, δεν είχε αντισώματα. Οι καταγγελίες για δυο γιατρούς, έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η εν λόγω γυναικολόγος προσκόμισε νόμιμο πιστοποιητικό εμβολιασμού από νοσοκομείο της Βουλγαρίας, αλλά βρέθηκε με μηδέν αντισώματα. Υπάρχει, όμως, νομικό αδιέξοδο στο ζήτημα αυτό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, δεν μπορεί να τεθεί προς το παρόν σε αναστολή, με την διοίκηση του νοσοκομείου να σκέφτεται να της δώσει αναγκαστική άδεια. Η ίδια η γιατρός υποστήριξε πως ο οργανισμός της, από μικρή ηλικία ακόμη, δεν αναπτύσσει αντισώματα στους εμβολιασμούς. Ωστόσο, ιατρικοί κύκλοι εξηγούν πως επιστημονικά δεν στέκει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός για άτομα με φυσιολογικό ανοσολογικό σύστημα.

Παράλληλα, στη Χαλκιδική υπήρξε καταγγελία ότι τρεις εργαζόμενοι έδωσαν δείγματα για να πάρουν πιστοποιητικά ότι έχουν νοσήσει, ωστόσο, στην ουσία δεν παρέδωσαν ποτέ στο μικροβιολογικό εργαστήριο τα δείγματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί πήραν δείγματα από ασθενείς που έχουν νοσήσει.

Στο “κόκκινο” η Βόρεια Ελλάδα
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας, αφού σήμερα, Τετάρτη (15/09), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.422 νέα κρούσματα, 37 νεκρούς και 364 διασωληνωμένους. Πολύ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την Βόρεια Ελλάδα, με την εικόνα των κρουσμάτων να επιδεινώνεται, ενώ 4 ακόμη περιοχές μπήκαν σε μίνι lockdown.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.