Το άνοιγμα των ενοριακών εκκλησιών της Ρώμης αποφάσισε η επισκοπή, μετά το «λουκέτο» που μπήκε λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, η επισκοπή αποφάσισε ότι στις ανοιχτές εκκλησίες δεν θα τελούνται λειτουργίες και οι πιστοί δεν θα μεταλαμβάνουν.

Κορωνοϊός – Κλειστά σχολεία: Στις καθολικές εκκλησίες απαγορεύεται στους πιστούς και να παίρνουν αγιασμό, από τα παραδοσιακά, μαρμάρινα δοχεία.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο το ποίμνιό μας. Οι δραστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα καλές», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας εξέφρασε την ευχή το Άγιο Πνεύμα να βοηθήσει τους κληρικούς να κατανοήσουν ποια είναι η καταλληλότερη στάση και συμπεριφορά που πρέπει να επιλέξουν αυτή την δύσκολη στιγμή.

Κορωνοϊός: Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους κληρικούς να μην αφήνουν «μόνο το ποίμνιο» – Απαγορεύεται στους πιστούς να μεταλαμβάνουν και να παίρνουν αγιασμό.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους μένουν οι κάτοικοι της Ιταλίας, καθώς ολόκληρη η χώρα έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη», αφού τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι Αρχές της χώρας έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ιταλική κυβέρνηση έχει κλείσει όλους τους χώρους συναθροίσεων, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Σε μια προσπάθεια των κατοίκων για… επικοινωνία, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί σε διάφορες ιταλικές πόλεις, θυμίζουν τις στιγμές που είχαν διαδραματιστεί πριν από λίγο καιρό στην Ουχάν, όταν οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης -όπου ξέσπασε η επιδημία- βρίσκονταν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.