Κλειστά από σήμερα τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Νέα Υόρκη και οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι τους και να μετέχουν στις Ακολουθίες μόνο μέσω τηλεόρασης ή του διαδικτύου, ενώ όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Στην πραγματικότητα η προστασία της υγείας του πλησίον είναι μία μαρτυρία της πίστης μας διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας».

Επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας του ποίμνιού του στις ΗΠΑ αλλά και για την προστασία της ευρύτερης δημόσιας υγείας ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν με βάση τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών, Πολιτειακών και Δημοτικών Αρχών , συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων. Όλες οι ενορίες των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα συνεχίσουν να τελούν τις Ακολουθίες μόνο με έναν κληρικό και με ένα ιεροψάλτη κεκλεισμένων των θυρών. Οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι τους και να μετέχουν στις Ακολουθίες μόνο μέσω τηλεόρασης ή του διαδικτύου. Οι κληρικοί θα επισκέπτονται στις οικίες τους πιστούς που έχουν ανάγκη ποιμαντικής και μυστηριακής φροντίδας.

Τηλεργασία για τους εργαζόμενους στην Αρχιεπισκοπή

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αποφάσισε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη , όπου είναι και η κατοικία του να κλείσουν από σήμερα και οι εργαζόμενοι να εργάζονται εξ αποστάσεως κάνοντας χρήση των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης διασύνδεσης, το οποίο θα επιτρέψει την κατά το δυνατόν αδιατάραχτη καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας. Επίσης , οι χειροτονίες που έχουν προγραμματισθεί θα πραγματοποιούνται σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχόλιο για τα μέτρα δήλωσε: «’Ως χριστιανοί πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία των άλλων να είμαστε πνευματικά ενωμένοι έστω και αν είμαστε απομακρυσμένοι εν σώματι»’. Στην πραγματικότητα η προστασία της υγείας του πλησίον είναι μία μαρτυρία της πίστης μας διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας. Με την πίστη στον Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε την παρούσα δυσκολία στηριζόμενοι στην λογική και στην επιστημονική γνώση γνωρίσματα της δοσμένης από τον Θεό της νοημοσύνής μας. Ως ποιμένας σας θα είμαι πάντα άγρυπνος και θα προσεύχομαι καθημερινά στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου της Αρχιεπισκοπής για καθέναν από σας και για όλο τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως σε κάθε Θεία Λειτουργία θα εύχομαι θα υπέρ της υγείας καθενός από εσάς. Ας παρακαλέσουμε τον Θεό όλοι μαζί να μας δίνει υγεία , υπομονή και ασφάλεια μέχρι να παρέλθει και αυτή η τρομερή δοκιμασία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.