Στις επάλξεις βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται στη χώρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκτός από τα δωμάτια τα οποία έχει παραχωρήσει για όσους ανθρώπους πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, αναλαμβάνει και ενεργό δράση.

Με τις ευλογίες και τις προτροπή του Αρχιεπισκόπου Τιμισοάρα και Μητροπολίτη Βανάτου κ. Ιωάννη, μοναχές της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προσφέρουν υποστήριξη στις κρατικές αρχές. Στο πλαίσιο της πανδημίας, χιλιάδες Ρουμάνοι που εργάζονταν στη Δυτική Ευρώπη επιστρέφουν στη χώρα. Για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, οι κρατικές αρχές μετέφεραν επιπλέον ιατρικό και τελωνειακό προσωπικό στα σύνορα της Δυτικής Ρουμανίας.

«Για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους των συνόρων, αλλά και όσους βρίσκονται εκεί (αστυνομικοί, τελωνειακοί υπάλληλοι, ιατρικό προσωπικό), Μοναχές από ιερές Μονές της Μητροπόλως Μπάνατ ετοιμάζουν και προσφέρουν στους εργαζομένους ζεστό τσάι, καφέ, φρούτα και τρόφιμα », αναφέρουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρα.
Επίσης, στο πλαίσιο της πανδημίας, η Αρχιεπισκοπή παρέχει ζεστό φαγητό για οικογένειες που είναι απομονωμένες λόγω του κορωνοϊού

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.