Ένας 50χρονος Ιταλός υπήκοος, που βρισκόταν σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος, εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αναφοράς, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό καταγράφηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, όπου μοναχοί παρατήρησαν ότι ο προσκυνητής εκδήλωσε βήχα και πυρετό και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, απ’ όπου διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αρμοδίως ιχνηλατούνται οι επαφές του Ιταλού προσκυνητή στο Άγιο Όρος και -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καρυές- εκτός από τη μονή Χιλανδαρίου, όπου εγκαταβιούν περί τους εξήντα -σερβικής κυρίως καταγωγής- μοναχοί, είχε επισκεφτεί και την Ιερά Μονή Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, κάποιες μονές έχουν σταματήσει τη φιλοξενία και έχουν θεσπίσει περιορισμούς στους εργαζομένους. Ορισμένες μονές, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις από και προς το Άγιο Όρος, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των μοναχών, όποιος μεταβεί στο Άγιο Όρος θα παραμείνει μέχρι το Πάσχα, ενώ όποιος αποχωρήσει δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.