Το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία - τα κλειστά σχολεία και η άδεια σκοπού σε γονείς, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - άλλαξε την εικόνα στον χάρτη κυκλοφορίας.

Σχολεία κλειστά και κίνηση τώρα στους δρόμους – Το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία άλλαξε την εικόνα στον χάρτη κυκλοφορίας της πρωτεύουσας
Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς σήμερα το πρωί, ημέρα Πέμπτη, καταγράφεται ιδιαιτέρως περιορισμένη, χωρίς μποτιλιάρισμα και κίνηση στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία – τα κλειστά σχολεία και η άδεια σκοπού σε γονείς, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – άλλαξε την εικόνα στον χάρτη κυκλοφορίας.

Το πρωί της Πέμπτης, ο χάρτης κυκλοφορίας της Google κατέγραψε μέχρι και τις 08:30, ελαφρώς αυξημένη κίνηση επί της λεωφόρου Μεσογείων, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας, και επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ψυχικού.

Όπως είπε, με την ΠΝΠ, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Η άδεια αφορά τον έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου.

Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Τα μέτρα που θα προβλέπονται στην ΠΝΠ που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στις εργασιακές σχέσεις, είναι τα εξής:

-Θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής άδειας, την οποία μπορεί να λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας), με πλήρεις αποδοχές, για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10/04/2020.

-Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο μία θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.