Σε έκτακτη σύγκληση προχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα υγείας που σχετίζονται με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και οι Συνοδικοί Μητροπολίτες έχουν ήδη ενημερωθεί αρμοδίως για τους κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες και αυτός εξάλλου ήταν και ο βασικός λόγος της σημερινής τοποθέτησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που έστειλε μήνυμα στους πιστούς να μην φοβούνται να μην προσέλθουν στις Εκκλησίες καθώς δεν υπάρχει μετρητής πίστης.

Στο τραπέζι της ΔΙΣ θα μπει και το θέμα περιορισμού ή αναστολής των Ακολουθιών για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών.
Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα μπει λουκέτο στις Εκκλησίες, αλλά όπως έλεγαν κύκλοι της Εκκλησίας η αναστολή αυτή έχει ως στόχο να μην προσέρχονται μαζικά οι πιστοί. Εξάλλου, θετική ήταν η Εκκλησία στο προσκλητήριο ευθύνης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και εκκλησιαστικοί κύκλοι λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε τον ρόλο της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα είναι δίπλα στο κράτος για την καταπολέμηση του ιού.
thriskeftika

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.