Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα ενάντια στη εξάπλωση του κορωνοϊού, και προβλέπουν την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ισχύουν και για την εκκλησία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Γκιόργκι Γκαχάρια.

«Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των δέκα ατόμων μας αφορά όλους και όλες. Ο πρωταρχικός στόχος του είναι η προστασία των πολιτών μας. Ο βασικός στόχος και η αποστολή της γεωργιανής κυβέρνησης είναι να φροντίσει για την υγεία των πολιτών μας ανεξαρτήτως θρησκείας», ανέφερε ο Γκαχάρια καλώντας τους πιστούς να υπακούουν στα συστάσεις των αρμοδίων αρχών.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας που συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι, οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά, λαμβάνοντας ωστόσο μέτρα ασφαλείας μεταξύ των πιστών. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης πως «Η Θεία Ευχαριστία είναι η κύρια ουσία της χριστιανικής ζωής. Η Ευχαριστιακή κοινωνία μας ενώνει με τον Κύριο Ιησού Χριστό και μεταξύ μας. Η Θεία Κοινωνία αποτελεί την θεραπεία των πνευματικών και των σαρκικών νοσημάτων για όσους ακολουθούν πιστά και τους κανόνες της εκκλησίας».

Τα μέτρα αυτά εφαρμόστηκαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως με τους πιστούς να συμμορφώνονται με τις συστάσεις του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργία κ. κ. Ηλία να κρατούν στους ιερούς ναούς μία δεδομένη απόσταση μεταξύ τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.