Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357.

Χρήση μάσκας παντού και διπλή στα Μέσα Μεταφοράς
Τις «Μωβ περιοχές» μελετά η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη, ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε οι πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να έχουν κάποιες προστατευτικές δικλείδες.

Σύμφωνα με αυτές, στις «μωβ περιοχές» θα ισχύει η χρήση μάσκας παντού ενώ στα ΜΜΜ θα χρειάζεται διπλή μάσκα.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357.

Οι περιοχές της Μαγνησίας και του Έβρου έχουν ήδη μπει από προχθές στο κόκκινο ενώ ένα επίπεδο υψηλότερα (πορτοκαλί) μετακινήθηκε και η περιοχή του Κέντρου της Αθήνας. Η επιδημία κορονοϊού φαίνεται να κινείται πλέον με επιθετικό ρυθμό σε όλη την ηπειρωτική χώρα, αν και αυτό δε σημαίνει για την ώρα τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Αν και επίσημα ο επιδημιολογικός χάρτη δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με την πρόσφατη αναμόρφωσή τους στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες οι προαναφερθείσες περιφέρεις σημείωσαν επιδείνωση της επιδημιολογικής του εικόνας και γι’ αυτό άλλαξαν επίπεδο κινδύνου. Βέβαια όπως ισχύει από το προηγούμενο Σάββατο, δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων και απαγορεύσεων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πλέον ανησυχεί και η Αττική καθώς πλέον η επιδημία έχει κινηθεί και νοτιότερα και δεν πλήττει μόνο τη Βόρεια Ελλάδα. Διαπιστώνεται συγκεκριμένα μια ήπια αλλά σταθεράανοδική τάση στα κρούσματα στην περιοχή του Λεκανοπεδίου και μάλιστα βλέπουμε μετά από αρκετές εβδομάδες, μέσο όρο τριημέρου πάνω από 550.

Που καλπάζει η επιδημία
Σύμφωνα, πάντως με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και συγκρίνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου διαπιστώνουμε ποιες περιοχές σημειώνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρουσμάτων. Ειδικότερα:

Αν. Μακεδονία-Θράκη 10,65%

Θεσσαλία 9,79%

Κεντρική Μακεδονία 6,71%

Πελοπόννησος 5,59%

Στ. Ελλάδα 5,42%

Ιόνια Νησιά 5%

Δυτική Μακεδονία 4,98%

Ήπειρος 4,08%

Δ. Ελλάδα 3,6%

Ν. Αιγαίο 3,06%

Αττική 2,78%

Κρήτη 2,75%

Β. Αιγαίο 1,99%

Να σημειώσουμε ότι συνολικά τα κρούσματα το συγκεκριμένο διάστημα στη χώρα, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 5%, γεγονός που σημαίνει ότι η Αττική με ένα χαμηλό ακόμη ποσοστό αύξησης είναι αυτή που συγκρατεί την έντονη έξαρση της επιδημίας. Αυτό ήταν μέχρι τώρα ιδιαίτερα θετικό διότι είναι και η περιφέρεια η οποία “φιλοξενεί” σχεδόν το 45% του Ελληνικού πληθυσμού και επίσης συνήθως κατέγραφε σχεδόν τα μισά από τα ημερήσια κρούσματα.

Φαίνεται επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν πλέον τις 30 χιλιάδες και το 1 στα 5 βρίσκεται στην Αττική.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα χθες έγιναν περίπου 14.000 εμβολιασμοί ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν πέριξ των 16.000.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.