Η επιδότηση αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα τον προμηθευτή που έχει ο κάθε καταναλωτής είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι εναλλακτικός πάροχος, θα λάβει 39 ευρώ ανά μήνα επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως υπάρχει μια τεράστια ενεργειακή κρίση που μαίνεται και αναφέρθηκε στην κρατική επιδότηση στους λογαριασμού, η οποία θα αφορά όλους τους παρόχους.

«Η επιδότηση 39 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για τους πρώτους 300 κιλοβατώρες δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ, αλλά και τους ιδιώτες παρόχους», τόνισε το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου, σε συνέντευξή του στο OPEN, ο κ. Σκρέκας.

Υπερδιπλασιάζεται η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς

«Να πούμε ότι είχαμε ξεκινήσει με εννέα ευρώ επιδότηση ανά μήνα, αυτό διπλασιάστηκε στα 18 ευρώ το μήνα Οκτώβριο και αναγκαζόμαστε τώρα να το υπερδιπλασιάσουμε στα 39 ευρώ και στα 45 ευρώ αντίστοιχα για τους δικαιούχους ΚΟΤ ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ανατίμησης ένα 80-90% ώστε σε μηνιαία βάση ο καταναλωτής για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες να μη δει μία αύξηση που να είναι 3-4 ευρώ», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας.

«Σκεφτόμαστε από τον Ιανουάριο και μετά να εφαρμόσουμε ένα σταθερό αλγόριθμό, ένα σταθερό μηχανισμό όπου ανάλογα με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να προσδιορίζεται και η τιμή της επιδότησης του λογαριασμού», είπε και πρόσθεσε: «Η επιδότηση αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα τον προμηθευτή που έχει ο κάθε καταναλωτής είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι εναλλακτικός πάροχος, θα λάβει 39 ευρώ ανά μήνα επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.