Δηλαδή, άτομα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και για τους οποίους την ευθύνη της διαδικασίας εμβολιασμού έχει αναλάβει το ίδιο το Δημόσιο –αν και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα!

Βεβαίωσαν 50 ευρώ και σε άπορους ανάπηρους σε Ιδρύματα της Πρόνοιας – Ποιοι μπορούν να κάνουν ένσταση και ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία

Με προσωπικό μήνυμα που λαμβάνουν από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ενημερώνονται από την εφαρμογή MyAADE ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 50 ευρώ, το οποίο θα επαυξάνεται κατά 100 ευρώ κάθε μήνα.

Η ειδοποίηση αφορά τον (μισό) μήνα Ιανουάριο και έχει αναρτηθεί στην κατηγορία Πρόστιμα Covid στην Προσωποποιημένη πληροφόρηση MyAADE. Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν τα πρώτα 50 ευρώ ως 15 Μαρτίου.

Ωστόσο τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις για πρόστιμα ευρώ έχουν λάβει ακόμα και άποροι κατάκοιτοι τρόφιμοι Ιδρυμάτων Χρονίων Παθήσεων της Πρόνοιας.

Δηλαδή, άτομα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και για τους οποίους την ευθύνη της διαδικασίας εμβολιασμού έχει αναλάβει το ίδιο το Δημόσιο –αν και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα!

Τα υπουργεία Υγείας και Πρόνοιας φαίνεται πάντως να έχουν προνοήσει για άλλες περιπτώσεις. Οι διαδικασίες εντάσεων που γίνονται δεκτές κατά των προστίμων, αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (όπως πχ δικαιούχους εμβολιασμού κατ’ οίκον) αλλά και όχι τους αναπήρους που νοσηλεύονται σε κρατικά ή άλλα ιδρύματα και μεταφέρονται με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία αντί να εμβολιαστούν μέσα στην δομή όπου νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα ένστασης στα επιβληθέντα διοικητικά πρόστιμα της παρ. 4 του άρθρου 24 τον ν. 4865/2021 προβλέπεται για οι εξής κατηγορίες πολιτών:

1. ηλικίας κάτω του προβλεπόμενου ορίου
Όσοι έχουν πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης μετά την 31/12/1961, πρέπει να μεταβούν στο Δήμο ή σε ΚΕΠ προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη αλλαγή στα Στοιχεία Δημοτολογίου.

2. όσοι έχουν εμβολιαστεί στο Εξωτερικό
Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή μέσω των anagnorisi.gov.gr ή MyKepLive προκειμένου να καταχωρήσουν τον εμβολιασμό τους.
Τυχόν αντιλογισμός προστίμου θα γίνει τον επόμενο μήνα υπολογισμού προστίμων.

3. όσοι έχουν νοσήσει κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό
Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ μαζί με το Πιστοποιητικό Νόσησης από την χώρα του εξωτερικού, προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της νόσησης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.