Στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού συμμετέχουν και τα προξενικά γραφεία της Ελλάδας σε Αμερική και Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, από σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου, και αναλόγως των εξελίξεων, το Γενικό Προξενείο θα λειτουργεί με περιορισμένη πρόσβαση για το κοινό, ενώ δεν θα υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό νέου ραντεβού, εκτός έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ν. Υόρκης

Αγαπητοί μας συμπολίτες, φίλτατο κοινό του ελληνικού Γεν. Προξενείου
Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ανακοινώνει τα ακόλουθα:
· Από Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, και αναλόγως των εξελίξεων, το Γενικό Προξενείο θα λειτουργεί με περιορισμένη πρόσβαση για το κοινό.

· Όσοι πολίτες έχουν ραντεβού για το διάστημα 16 Μαρτίου – 30 Μαρτίου 2020, θα κληθούν στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

· Εφεξής, δεν θα υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό νέου ραντεβού, εκτός έκτακτης ανάγκης. Εάν κρίνετε πως συντρέχει κάτι εξαιρετικώς επείγον, επικοινωνήστε με τα αρμόδια τμήματα εδώ.

· Το προσωπικό του Γεν. Προξενείου θα αποφανθεί άμεσα εάν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των υποθέσεων σας ή υπάρχει ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

· Για περιπτώσεις που δεν απαιτείται ραντεβού, παρακαλούμε όπως αποφύγετε τις περιττές επισκέψεις στο κτήριο του Γεν. Προξενείου. Για τις επείγουσες υποθέσεις, παρακαλούμε να προσέλθετε αφού έχετε προηγουμένως λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις που συστήνουν οι ειδικοί της υγείας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

Επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω μέτρα λαμβάνονται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας και των οικείων σας.

Περαιτέρω ανακοινώσεις θα δημοσιευθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προξενείου:

: @GreeceinNY
: @GreeceinNewYork
: @greeceinnewyork
: www.mfa.gr/newyork

Με ανάλογη ανακοίνωσή της, και η Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου, ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων με ισχύ από τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας που θα επηρεάσουν τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας των Γενικών Προξενείων Αμβούργου, Μονάχου, Ντύσσελντορφ, Στουτγκάρδης και Φραγκφούρτης, καθώς και το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας Βερολίνου. Η Ελληνική Πρεσβεία κάνει έκκληση, ακόμα και σε περιπτώσεις ήδη κανονισμένου ραντεβού, να γίνεται επικοινωνία με τα προξενικά καταστήματα, πριν την προσέλευση του κοινού, τηλεφωνικώς ή με μέιλ, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τυχόν αλλαγές.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των εξαιρετικών υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά, που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 13.3.2020 και μέχρι νεοτέρας, θα επηρεάσουν τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας των Γενικών Προξενείων Αμβούργου, Μονάχου, Ντύσσελντορφ, Στουτγκάρδης και Φραγκφούρτης, καθώς και το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας Βερολίνου. Οι αλλαγές θα εξετάζονται και αναπροσαρμόζονται σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε, ακόμα και στις περιπτώσεις ήδη κανονισμένου ραντεβού, όπως επικοινωνήσατε με τα προξενικά καταστήματα, πριν την προσέλευσή σας, τηλεφωνικώς ή με email, προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές.

Επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με γνώμονα τον περιορισμό του ιού και σκοπό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, των υπαλλήλων αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία. Επισημαίνουμε, τέλος, σε όλες και όλους την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη όπου αναφέρεται η αναπροσαρμογή της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου λόγω του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη, κ. Στράτου Ευθυμίου

«Αγαπητοί φίλοι, Ομογενείς και συμπατριώτες,
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού και της κήρυξης των ΗΠΑ και της Μασαχουσέτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, προς προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων, θα διεκπεραιώνει -μέχρι νεωτέρας- αποκλειστικά και μόνο τις εξαιρετικά επείγουσες και απολύτως αναγκαίες προξενικές εργασίες. Στο Γενικό Προξενείο μπορεί να εισέλθει πλέον κάποιος μόνο κατόπιν ραντεβού ανεξαρτήτως του είδους της προξενικής πράξης.
Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας σας με το Γενικό Προξενείο κατά το ερχόμενο χρονικό διάστημα είναι μέσω email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]
Σε επείγουσες περιπτώσεις, παρακαλούμε όπως εναλλακτικά καλείτε στον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης ‪617 523 1975.
Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών των ΗΠΑ, να παραμείνετε σπίτι σας, να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να αποφεύγετε κοινωνικές επαφές και χειραψίες.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Ξέρουμε ότι, δυστυχώς, πολλές εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιηθούν αργότερα αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει κάθε είδους κοινωνική επαφή. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Προσέχετε τους δικούς σας και τους ηλικιωμένους και αποφύγετε κάθε είδους συγκεντρώσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την υγεία όλων μας.

Στράτος Ευθυμίου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη».

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος – Πηγή: ert.rg

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.