Της απεργίας εξαιρείται η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 και οι ιατρικοί συντάκτες που υποβάλλουν τις ερωτήσεις.

Τη συνέχιση της απεργίας για δεύτερο 24ωρο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, από τις 18:00 της Τετάρτης, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας και τις ιστοσελίδες, στην ΕΡΤ (κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδα), στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου Πέτσα» τονίζουν σε νέα κοινή ανακοίνωσή τους οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).

Όπως αναφέρουν, «σε απόλυτη σύμπνοια με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και Σωματεία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δίκαια εμμένοντας στο πλαίσιο του επιτακτικού και αμετακίνητου αιτήματός τους για απόσυρση των αντεργατικών ρυθμίσεων που η κυβέρνηση θέτει σε διαβούλευση μέσω σχεδίου νόμου» απεργούν για δεύτερη ημέρα.

«Με το μείζον αίτημα του κλάδου για ενίσχυση του έντυπου Τύπου να χρονίζει πλέον σκιωδώς αναπάντητο, ο κλάδος της Ενημέρωσης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και όλων των εργαζομένων στον Τύπο, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, στις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες της επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης» επισημαίνουν τα Δ.Σ. των Ενώσεων.

Εκφράζουν την κατηγορηματική διαμαρτυρία τους «στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός νεο-εισαγόμενου μοντέλου “ευελιξίας” το οποίο απειλεί:

– να καταλύσει τον στενό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων επιφέροντας συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις

– σε ευθέως περαιτέρω συρρίκνωση στον Ασφαλιστικό μας φορέα, με φραγή δικαιώματος ασφάλισης στους “προσμετρούμενους” εργαζομένους και κατά συνέπεια δραματική μείωση εσόδων».

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο ζητούν την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.

Επίσης, την έναρξη διαλόγου της κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους πανελλήνιους και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.