Δυο νέες πηγές ανησυχίας απασχολούν τους ειδικούς: η νέα εστία του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και η μαζικότητα των κρουσμάτων σε υγειονομικούς εργαζόμενους συγκεκριμένων νοσοκομείων. Φυσικά, η χθεσινή ανακοίνωση νέων τοπικών περιοριστικών μέτρων σε Μύκονο και Χαλκιδική από την Παρασκευή 21/8 έως και τη Δευτερα 31/8 δείχνει ότι τόσο ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, όσο και αυτών που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και βρίσκονται σε περιορισμό σε καταλύματα αναφοράς, είναι αυξητικοί.

Όλα τα παραπάνω τεκμηριώνουν την επιδημιολογική εικόνα της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Μάλιστα ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που υποβάλλονται σε διαγνωστικό μοριακό έλεγχο είναι ασυμπτωματικοί και κάνουν το τεστ είτε από προσωπικό ενδιαφέρον επειδή έπεστρεψαν από τουριστικό προορισμό με κρούσματα, είτε γιατί υπήρξε κάποια σχετική σύσταση από τους εργοδότες τους πριν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή τους άδεια. Ήδη πάνω από 70 έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό τον μήνα Αύγουστο, με τους 50 να είναι ασυμπτωματικοί.

Συνεχίζει την πορεία του ο νέος κορωνοϊός στη χώρα μας δίνοντας διαρκώς τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων καθημερινά. Παράλληλα σταθερά διψήφιος παραμένει ο αριθμός των διασωνηλωμένων ασθενών στις ΜΕΘ και των νέων εισαγωγών με διαγνωσμένη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία αναφοράς.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανέφερε 217 νέα κρούσματα, τα 195 εγχώρια και τα 22 εισαγόμενα.

Συνεχίζοντας το σερί των προηγούμενων ημερών, οι περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα, με 89 και 44 αντίστοιχα. Επτά κρούσματα όλα σχετιζόμενα με κοινή πηγή μετάδοσης εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Καρδίτσας, 6 στην περιφέρεια Ημαθίας και 5 στην περιφέρεια Ξάνθης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.