Πλέον στο κάδρο των υγειονομικών και κρατικών αρχών βρίσκεται η Ξάνθη με ισχυρή εστία επιδημίας, και άλλες περιοχές με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά και με ιχνηλάτηση που συνεχίζεται. Πρόκειται για την Κοζάνη, την Πτολεμαίδα, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Αρκαδία.

Η ανησυχία για τους υπερμεταδότες

Η ολοένα εντεινόμενη χαλαρότητα των πολιτών και η απειθαρχία των επιχειρηματιών στα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές έχουν προβληματίσει τις υγειονομικές και τις κρατικές αρχές, ιδίως τις τελευταίες που ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν και το πλήρες σχέδιο για τον τουρισμό αυτην την εβδομάδα.

Συγκεκριμένο μπαρ της Μυκόνου βρέθηκε μεν στο προσκήνιο καθώς από τον έλεγχο προέκυψε μεγάλος συγχρωτισμός, ωστόσο αυτές οι εικόνες με τους θαμώνες να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να τηρείται καμία απόσταση, ήταν μάλλον ο κανόνας του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, σε μεγάλα και μικρά, γνωστά και λιγότερο γνωστά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ο δείκτης R0 ο οποίος βρίςκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών -όπως και οι νοσηλείες σε κλινικές και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι θάνατοι- θα καθορίσει τις εισηγήσεις των επιστημόνων προς τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση. Με δεδομένο, ότι κυμαινόταν για όλο τον Μάιο κάτω από 0,4 και πως η κόκκινη γραμμή για την έξαρςη της επιδημίας είναι το 1, γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει σχετικό χρονικό περιθώριο ώστε να δρομολογηθούν αποφάσεις από την κυβέρνηση και να αποφευχθούν οριακές καταστάσεις και μεταδόσεις του κορωνοιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.