ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κύβος ερρίφθη και για το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ , το προσεχές σαββατοκύριακο.

Από την Κυβέρνηση αποφασίστηκε ότι είναι προτιμητέο και ασφαλέστερο να επιτρέψει η ίδια συντεταγμένα την λειτουργία των οργανωμένων παραλίων από το να υπάρξουν χύδην …εξορμήσεις στις παραλίες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Παύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου οι περιορισμοί μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στα ταξίδια από και προς την Κρήτη.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι μια εβδομάδα μετά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απελευθερωθεί η πρόσβαση και στα υπόλοιπα νησιά. «Υπάρχει υποδομή για την αντιμετώπιση περιστατικών αν τυχόν προκύψουν», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Τόνισε ότι πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά, και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η απόφαση, είπε θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι 18 είναι τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην χώρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Τα 12 από αυτά αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυμσού και μάλιστα τα επτά από αυτά αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε τα 2.744 εκ των οποίων τω 56% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 608 σχετίζονται με ταξίδι και 1.378 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 32 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.