Σε πλήρη λειτουργια είναι τα σχολεία από χθες με την πρώτη ημέρα επιστροφής στα θρανία να είναι αναγνωριστική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Αν και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιζθεί η φετινή χρονιά, το μόνο βέβαιο είναι οτι οι μαθητές επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στην νέα κανονικότητα και στην πλειονότητα τους προσαρμόστηκαν με τις οδηγίες για χρήση μάσκας, αντισηψία , αποστάσεις και διαφορετικά διαλείμματα παρόλο που όλοι ήθελαν να τα πουν με τους συμμαθητές τους μετά το καλοκαίρι.

Παραφωνίες προκάλεσε μικρή μερίδα γονέων που δεν ήθελε να φορέσουν τα παιδιά τους μάσκες με αποτέλεσμα να τα πάρουν και να φύγουν ή να υπάρξει ακόμα και κρούσμα βίαςστα Χανιά με ξυλοδαρμό καθηγητή, τη σύλληψη του πατέρα που τον χτύπησε και αναφορά στον Εισαγγελέα.

Ποικίλλα σχόλια προκάλεσαν εντωμεταξύ κάποιες μάσκες λόγω της αστοχίας στις προδιαγραφές με αποτέλεσμα πολλές να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από το κανονικό και για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ αποφάσισε την αναστολή παραγωγής των μασκών εν αναμονή των νέων προδιαγραφών που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Στο Καστελόριζο για τον αγιασμό παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερία Σακελλαροπούλου. «Φέτος μπορείτε να αντιγράφετε» το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις μάσκες και στις αποστάσεις προς τους μαθητές από το 7ο δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους το οποίο και επισκέφτηκε.

Πολλαπλές εστίες κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων σε εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως από την αρχή της επιδημίας, ενώ στη χώρα το πρόβλημα αυτό αντικατοπτρίζεται εντονότερα στα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα δεδομένα.

Ήδη από την αρχή της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν συρροές κρουσμάτων σε εργαζομένους σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) στις 1 Μαίου 2020 ανακοίνωσε 4.913 κρούσματα και 20 θανάτους από COVID-19 ανάμεσα σε περίπου 130.000 εργαζομένους σε 115 εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών σε 19 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Μέχρι τέλος Ιούνη είχαν καταγραφεί 32.000 κρούσματα και 109 θάνατοι από COVID-19 σε εργαζομένους στην επεξεργασία και τυποποίηση τροφίμων, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης. Σύμφωνα με στοιχεία του Food and Environment Reporting Network (FERN – https://thefern.org/) των ΗΠΑ, μέχρι τέλη Ιουνίου είχαν δηλωθεί 249 συρροές κρουσμάτων σε εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος (χοιρινό, μοσχαρίσιο, πουλερικά – κατά σειρά συχνότητας), 84 περιπτώσεις σε εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης άλλων προϊόντων και 46 σε αγροκτήματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.