ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ: Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες. Να μη σπεύδει να διακόψει αγωγή που παίρνει για χρόνια χρονιά νόσο η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του».

Σημειώνεται πως επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 331.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, σημειώθηκαν 103 νέα κρούσματα. Τα 49 νέα κρούσματα καταγράφηκαν αυτό το 24ωρο, ενώ τα 54 τις τελευταίες μέρες. Τα 44 είναι εγχώριας προέλευσης και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Συνολικά, 51 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι. Επίσης 8 είναι διασηλωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα με μέσο όρο τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 4.000 εργαστηριακά δείγματα και 10 έχουν πάρει εξιτήριο.

Επιπλέον, από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στα 100 κρούσματα τα 80 έχουν ήπια συμπτωματολογία, τα 15 χαρακτηρίζονται βαριά και τα 5 είναι σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς με κορωνοϊό έδωσε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως εκτίμησε ο λοιμωξιολόγος «ασφαλέστερη και μετά από την καθοδήγηση του οικογενειακού γιατρού είναι η χρήση παρακεταμόλης, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν ή να αυξήσουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο».

Τόνισε δε ότι τα κοινά φάρμακα για την αυξημένη πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης, ίσως μάλιστα και να δρουν προστατευτικά, όπως είπε.

Επίσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να διακόπτει μακροχρόνιες θεραπείες και πρέπει να βρίσκεται σε συνεννόηση με το γιατρό του.

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Κλειστά σχολεία, μέτρα, παρακεταμόλη, άδεια ειδικού σκοπού, συμπτώματα γρίπης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.