Τις προσευχές τους ενώνουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες απέναντι στο θανατηφόρο κορονοϊό που έχει αναστατώσει όλη την υφήλιο.

Μία από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας 16ης Μαρτίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα υγείας σχετιζόμενα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Στην τακτική της συνεδρίαση για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγιείας, ενώ επιβεβαίωσε την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών.

Η αυριανή Δέηση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κορωνοϊό

Εκδόθηκε και αναρτήθηκε η ειδική δέηση της Εκκλησίας για τον κορωνοϊό.
Πρόκειται για τη δέηση υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου, την οποία έχει προαναγγείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για αύριο Κυριακή 15 Μαρτίου, Β’ Κυριακή των Νηστειών.

Η δέηση θα ψαλεί σε όλους τους ιερούς ναούς πριν από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας.

ΣΕΟΥΛ: Παρά τον Corvid-19 τίμησαν τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας

Η μεγάλη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας τιμήθηκε φέτος στην Ορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Κορέας με πολλές δυσκολίες και την συμμετοχή λίγων πιστών λόγω του Corvid-19.

Η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων έγινε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εντός των Ιερών Ναών και χωρίς κωδωνοκρουσίες.

Οι πιστοί σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλο παρέμειναν στις θέσεις τους βαστάζοντας τις εικόνες, που είχαν φέρει από τα σπίτια τους, και οι κληρικοί, οι ιερόπαιδες και λίγα μέλη εκ των Ενοριών, άνδρες και γυναίκες, λιτάνευσαν τις Ιερές Εικόνες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.