Έναν μήνα πριν από το Πάσχα και μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά του σε όλους τους ξένους, με εξαίρεση όσους διαμένουν εκεί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 οι ξένοι που δεν είναι ούτε υπήκοοι του Ισραήλ ούτε κάτοικοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα
Έως σήμερα, επιτρεπόταν η είσοδος στο Ισραήλ στους ξένους, που αποδείκνυαν ότι είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Βηθλεέμ και Ιερουσαλήμ θυμίζουν πόλεις φαντάσματα, λίγες εβδομάδες πριν από την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου.
Κοινή ανακοίνωση με την οποία προτρέπουν για συμμόρφωση προς τις προφυλάξεις και οδηγίες των πολιτικών αρχών οι οποίες αφορούν και την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ εξέδωσαν προ ημερών οι τρεις μείζονες κοινότητες επί προσκυνηματικών θεμάτων.

«Βιώνουμε μια περίοδο δοκιμασίας και έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού COVID-19 που εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται και τονίζεται ότι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες πολιτικές αρχές «για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού».
Και προσθέτει ότι βάσει των οδηγιών του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με το κλείσιμο του Ναού της Γεννήσεως καλούμε τους πιστούς και τους προσκυνητές να τηρούν κατά γραμμα τις οδηγίες αυτές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.