Χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιβάλλεται από τα ειδικά μέτρα της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκανκαι την περασμένη εβδομάδα,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο,όλες οι Ι. Ακολουθίες, που προβλέπονται από το τυπικό της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αναλυτικότερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καθημερινά τελούσε τις Ι. Ακολουθίες στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ενώ τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου τις Κυριακές 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2020αλλά και την Ακολουθίατου Ακαθίστου Ύμνου, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο δεόμενοςυπέρ των εκ της λοιμικής νόσου κατακειμένων και των οικογενειών αυτών, υπέρ Ιατρών, Νοσηλευτών και απάντων των εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο και υπέρ του Ποιμνίου τουάπαντος διαβάζοντας ευχές υπέρ υγείας και παρακαλώντας τον Θεό να «εξαποστείλει βοήθειαν εξ αγίου κατοικητηρίου του» (Ευχή εις ασθενούντα, Μικρόν Ευχολόγιον).

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε τις προαναφερθείσες Ι. Ακολουθίες στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου,στην οποία και ηγουμενεύει,προσευχόμενος και αυτός υπέρ υγείας των Κορινθίων, των Ελλήνων και ολοκλήρου της Ανθρωπότητος!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Βασιλική κολιου 4 χρόνια πριν

    Υπέρ υγείας φεβρωνιας μοναχής κυπριανης μοναχης χριστονυμφη ηγουμένης της μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πάτμο και υπέρ υγείας ειρήνης Χρυσάνθης Νεκταρίας Βασιλικής Τσαμπίκας Νικολάου ειρήνης ευχαριστω μέσα από την ψυχή μου..παρακαλώ μνημονευστε και υπέρ αναπαύσεως κ σωτηρίας της ψυχής του δούλου του Θεού Ευαγγέλου,που έφυγε 5-3-2019.ευχαριστω κ παρακαλώ την χάρη σας.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.