ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ: Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά ξεσπάσματα ασθενειών.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά ξεσπάσματα ασθενειών.

Ο SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο)- κορονοϊός η μετάδοση του οποίου ξεκίνησε από την Νότια Κίνα- εξαπλώθηκε την περίοδο 2002-2003 σε 29 χώρες.

Καταγράφηκαν συνολικά 8.096 κρούσματα και 774 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 9,6%.

Το 2012, ήρθε ο MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) εξαπλωνόταν σε 21 χώρες και συνολικά στοίχισε τη ζωή σε 858 ανθρώπους ενώ υπήρξαν 2.494 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Επρόκειτο για έναν ακόμη κορονοϊο.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά ξεσπάσματα ασθενειών.

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ: Το 2012, ήρθε ο MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) εξαπλωνόταν σε 21 χώρες και συνολικά στοίχισε τη ζωή σε 858 ανθρώπους ενώ υπήρξαν 2.494 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Επρόκειτο για έναν ακόμη κορονοϊο.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : Ένας ασθενής της φυματίωσης μπορεί να «περάσει» τον ιό σε 2 με 3 άτομα και μέχρι στιγμής κάποιος που έχει «κολλήσει» τον νέο κορονοϊό, εκτιμάται σύμφωνα με τον ΠΟΥ πως μπορεί να τον μεταφέρει σε 1,4 με 2,5 ανθρώπους, περίπου δηλαδή όσο και εάν είχε Έμπολα.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ : Εποχική γρίπη Η1Ν1 – Συμπτώματα κορονοϊός

Κορονοϊός συμπτώματα- Ύποπτο κρούσμα ΑΧΕΠΑ: Γεγονός παραμένει όμως πως εάν συγκρίνουμε τον SARS ή τον ιό (και τους υποτύπους) του ιού της φυματίωσης (Η1Ν1) θα διαπιστώσουμε πως η μεταδοτικότητά του είναι σημαντικά χαμηλότερη συγκριτικά π.χ με την ιλαρά ή την ευλογιά.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: – Συμπτώματα κορονοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού;

Οι ασθενείς έχουν πυρετό και βήχα, ενώ μερικοί έχουν και δύσπνοια.

Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω γρίπης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.