ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ : Καταγράφηκαν συνολικά 8.096 κρούσματα και 774 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 9,6%.

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ: Το 2012, ήρθε ο MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) εξαπλωνόταν σε 21 χώρες και συνολικά στοίχισε τη ζωή σε 858 ανθρώπους ενώ υπήρξαν 2.494 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Επρόκειτο για έναν ακόμη κορονοϊο.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : Ένας ασθενής της φυματίωσης μπορεί να «περάσει» τον ιό σε 2 με 3 άτομα και μέχρι στιγμής κάποιος που έχει «κολλήσει» τον νέο κορονοϊό, εκτιμάται σύμφωνα με τον ΠΟΥ πως μπορεί να τον μεταφέρει σε 1,4 με 2,5 ανθρώπους, περίπου δηλαδή όσο και εάν είχε Έμπολα.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ : Εποχική γρίπη Η1Ν1 – Συμπτώματα κορονοϊός

Κορονοϊός συμπτώματα- Ύποπτο κρούσμα ΑΧΕΠΑ: Γεγονός παραμένει όμως πως εάν συγκρίνουμε τον SARS ή τον ιό (και τους υποτύπους) του ιού της φυματίωσης (Η1Ν1) θα διαπιστώσουμε πως η μεταδοτικότητά του είναι σημαντικά χαμηλότερη συγκριτικά π.χ με την ιλαρά ή την ευλογιά.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: – Συμπτώματα κορονοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού;

Οι ασθενείς έχουν πυρετό και βήχα, ενώ μερικοί έχουν και δύσπνοια.

Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

Όπως φαίνεται και στο Infographic του Statista που βασίζεται στα ίδια στοιχεία κάποιος που νοσεί από ιλαρά μπορεί να κολλήσει 12 με 18 άτομα και κάποιος που έχει παρουσιάσει ευλογιά 5 έως 7 όπως και ένας ασθενής με πολιομυελίτιδας.

Για την παρωτίδα (γνωστή και ως μαγουλάδες) ο αντίστοιχος αριθμός είναι 4 έως 7 άτομα.

Για όλες τις παραπάνω ασθένειες βέβαια υπάρχουν εμβόλια που προστατεύουν όσους φροντίζουν να τα κάνουν.

Επίσης ένας φορέας του AIDS/HIV μπορεί να μεταφέρει τον ιό κατά μέσο όρο σε 2 έως 5 άτομα όπως και για τον SARS.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά ξεσπάσματα ασθενειών.

Ο SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο)- κορονοϊός η μετάδοση του οποίου ξεκίνησε από την Νότια Κίνα- εξαπλώθηκε την περίοδο 2002-2003 σε 29 χώρες.

Καταγράφηκαν συνολικά 8.096 κρούσματα και 774 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 9,6%.

Το 2012, ήρθε ο MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) εξαπλωνόταν σε 21 χώρες και συνολικά στοίχισε τη ζωή σε 858 ανθρώπους ενώ υπήρξαν 2.494 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Επρόκειτο για έναν ακόμη κορονοϊο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.