Κανείς ποτέ δεν κόλλησε ίωση ή κάποια άλλη ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Μητροπολίτης Πατρών τόνισε ότι ο κοροναϊός είναι ένα σοβαρό θέμα, ωστόσο αναφερόμενος στο αν θα πρέπει οι εκκλησίες και οι πιστοί να συνεχίσουν να προσέρχονται σε αυτές, αυτήν την περίοδο που είναι αυξημένη η ανησυχία για το ξέσπασμα κρουσμάτων είπε ότι «οι εκκλησίες δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργήσουν και να κλείσουν και να μην δίνεται η Θεία Κοινωνία στους ανθρώπους. Οι εκκλησίες πρέπει να λειτουργούν και θα λειτουργούν».

Ερωτηθείς ωστόσο αν είναι ασφαλές, ο Μητροπολίτης Πατρών είπε: «για όλες τις περιπτώσεις συνιστάμε στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας να προσέχουν, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αυτό φροντίζουμε πάντοτε να γίνεται αντιληπτό σε κάθε περίπτωση. Εκείνο που έχω να τονίσω γιατί πολύς λόγος γίνεται για το θέμα του εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας είναι ότι όποιος πιστεύει ότι η Θεία Κοινωνία και η εκκλησία είναι ζωή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι θέμα πίστεως και συμμετοχής στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας, που είναι μυστήριο ζωής. Ο Χριστός είναι η ζωή. Ή το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε και στο διάβα των καιρών μέχρι τώρα πρέπει να το πούμε αυτό, δεν υπάρχει πουθενά κανένα περιστατικό να μεταδόθηκε ίωση ή κάποια άλλη ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία. Εγώ είμαι 40 χρόνια παπάς και δεν έχω πάθει τίποτα από την κατάλυση του αγίου ποτηρίου. Είναι θέμα πίστεως και στάσεως απέναντι στη ζωή της εκκλησίας. Όποιος λοιπόν πιστεύει μπορεί να κοινωνεί. Για όποιους δεν πιστεύουν, δεν γεννάται θέμα, γιατί να κοινωνήσουν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.