Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, αναφερόμενος στο έργο του 49χρονου ιερέα π. Βασιλείου, που απεβίωσε ανεμβολίαστος από κορωνοϊό, διευκρίνισε ότι «δυστυχώς είχε τις αναστολές του στο να εμβολιαστεί ενώ δεν ήταν αντιεμβολιαστής». Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Είχε τον φόβο που σπέρνουν κάποιοι χωρίς να σκέπτονται ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά της ασθενείας αυτής. Δεν εμβολιάστηκε, νόσησε, μπήκε στο νοσοκομείο, ταλαιπωρήθηκε έναν μήνα, και τελικώς κατέληξε».

Και όπως συμπλήρωσε: «Τραγική απώλεια, τον έλεγαν Βασίλειο και έφυγε το βράδυ της γιορτής του και στην ίδια ηλικία με τον Άγιο Βασίλειο, 49 μόλις ετών, αφήνοντας και 3 παιδιά τα οποία είναι σε μια κρίσιμη ηλικία».

Στη συνέχεια, διερωτήθηκε το εξής: «Είναι δυνατόν η ιατρική να δίνει λύσεις και εμείς να τις παραβλέπουμε και να λέμε: ”Μην ακούτε και μας είπε ο διάβολος ότι εγώ τους σφραγίζω; Και να παρασύρουν τους ανθρώπους; Ο διάβολος δεν λέει ποτέ αλήθεια. Ακούν τον διάβολο και όχι την Ιερά Σύνοδο, τους πνευματικούς τους πατέρες και εν τέλει τους ιατρούς;».

«Είναι σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί και οι λύσεις που δίνουν, οδηγούν στον θάνατο. Πολύ εύστοχο που είπε ένας Μητροπολίτης (σ.σ. Ναυπάκτου) για ”παρανοϊό”», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες τους μεγάλους φιλοσόφους, παρασύρουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν στον θάνατο».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε ότι είχε αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στον Δήμο Κορινθίων, κάνοντας και πάλι έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.