Στη Σόφια Βουλγαρίας βρίσκονται από σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να συμπανηγυρίσουν με την τοπική Εκκλησία την ιερά μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης.

Στον μεγαλοπρεπή πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολυκάρπου, Βοηθού του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονοματήρια.

Στην Ακολουθία του εόρτιου Εσπερινού τέθηκε προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου καθώς και η Ιερή του Εικόνα ενώ για τον βίο του Ιερομάρτυρος και αθλοφόρου του Χριστού ομίλησε σχετικώς ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως.

Στην αντιφώνησή του ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε και εκ μέρους αγίου Κορίνθου τις θερμές ευχές του για την ονομαστική εορτή του Επισκόπου κ. Πολυκάρπου, επισημαίνοντας τη μεγάλη του χαρά να συνερτάζουν από κοινού τον μεγάλο και σοφό Ιεράρχη Πολύκαρπο και δεήθηκε υπέρ υγείας και ενισχύσεως στο πλούσιο ποιμαντικό έργο του Πατριάρχου κ. Νεοφύτου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.